Nieuws

Onderstaande berichten zijn ook te vinden op Instagram en Facebook. Maar voor wie geen account heeft, vind je de berichten ook op de website terug!


15 mei 2021

Mmm, het is weer zover! GRASKAAS 💛🌱🧀🇾🇪 Deze volle, romige en zachte Jonge Kaas heeft zijn heerlijke smaak te danken aan het verse voorjaarsgras wat de koeien zelf uit de wei gehaald hebben. Met plezier zoals je ziet😉🐮 Nu volop verkrijgbaar in de automaat bij Maassen eieren in Homoet. En mocht je niet in de buurt wonen, vanaf maandag gaan we weer verzenden en liggen ze ook bij Albert Heijn Driessen in Elst. Vanaf vrijdag 21 mei hebben we ook de 950 gram stukken GRASKAAS!


13 mei 2021

Drukke dag op de boerderij! Geluk gehad met het weer en in ieder geval weer wat voer voor de koetjes. Een deel in de “kuil” en een deel in vierkante balen. Veel kijkers/fietsers vandaag die meegenoten hebben op deze mooie Hemelvaartsdag. Net als de ooievaars; het kale land zat er vol mee. Nog meer genieten voor de voorbijgangers!


30 april 2021

Ook Albert Heijn Elst weer goed bevoorraad! 🧡🧀🇳🇱Zo leuk dat we mogen blijven leveren. Nu op een mooie plek naast de ham; klaar voor een lekkere tosti😉


21 april 2021

Soms LIJKT het veel, 5 kaasjes in één keer bestellen wanneer je online zonder verzendkosten wilt bestellen. Maar dit is dus de ruimte die het inneemt in je koelkast (lade of plank en je kunt ze natuurlijk ook over meerdere plekken in de koelkast verdelen😉) Houdbaar tot juli, maar dat gaan ze waarschijnlijk niet redden!
En mocht je liever wel (of juist niet) zo'n recht stuk hebben (wat bovenop vlakbij de wortelen ligt in dit geval) dan kun je dat bij de opmerkingen aangeven. Dan probeer ik daar rekening mee te houden!


17 april 2021

In Slow Motion Homoets gras eten!
Zo mooi om te zien hoe zo’n tong het gras “maait”. Met later ook nog het kerkje van Homoet, een vlieg in het voorbijgaan en een lief contact met een andere koe. 14 seconden worden een dikke minuut in slowmotion!


15 april 2021

Gisteren liepen de koeien aan de ene kant van het draadje, vandaag aan de andere kant! En morgen zelfs weer aan de andere kant van de boerderij. Dit noemen ze “roulerend weiden”. Het gras kan dan weer een paar dagen groeien en als ze weer terugkomen in een eerdere wei, genieten ze juist van de verse nieuwe grastopjes. Net zoals wij ook het liefst vers eten. @boerpietertje (de naam van Pieter op Instagram) is er maar druk mee!


13 april 2021

Een berichtje over lege schappen in de supermarkt en volle schappen bij de automaat en onze koeling had mooie gevolgen. Onze kaas ligt nu ook bij de Albert Heijn Driessen in Elst en Schuytgraaf! Met mooie woorden van Carmen Driessen op Facebook.


9 april 2021

Lekker aan de vrij-mi-bo met mijn nieuwe kaasstolp. Gepersonaliseerd door Susanne Jansen van Cadeautje van Hout. En natuurlijk met een heerlijk brokkelend Overjarig Schuitje. Alweer bijna een nieuwe aanbreken ;-)
Nu maar hopen dat we snel iets van een proeverij kunnen organiseren en we de stolpen kunnen gaan gebruiken!


1 april 2021
Geen grap, maar een artikel in de Gelderlander in de wekelijkse column "Boerentrots". Leuk stuk, via deze link te lezen of klik op de foto.


29 maart 2021
Koeien naar buiten!
Vandaag was het weer zover, altijd weer genieten voor mens en dier! Ieder jaar weer. Naast het filmpje natuurlijk ook nog wat gefotografeerd.


27 maart 2021
Ook de tasjes voor het afhalen staan klaar! Alleen op zaterdag van 9 tot 12 voor de stukken die niet in de automaat liggen en die vooraf online besteld zijn via de website.


26 maart 2021
De eerste pakketjes zijn afgeleverd bij PostNL 📦 ! Zo leuk om nu ECHT te zijn gestart. Ik ben benieuwd naar de ervaringen!


 
25 maart 2021

Yes! Stef was mijn eerste online tester en heeft hier net de eerste echte bestelling gedaan! Hij was al een echte oude kaas liefhebber via zijn collega Jeanine. Nu kon hij eindelijk ook grotere stukken bestellen. Het hele proces kritisch doorlopen en alles was gelukt. Tot zijn verbazing was zijn pakketje zelfs gewoon te volgen via track & trace! Het toeval wilde dat hij die dag zelfs thuis was en het pakketje zelf in ontvangst kon nemen. En meteen het hele proces getest ✅. We zijn er klaar voor!


24 maart 2021
Vanochtend kwamen ze de melk een keer overdag halen in plaats van 's avonds. Dus meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om even een foto te maken. De melk wordt iedere drie dagen opgehaald en er zitten dus "6 melkmalen" in omdat wij twee keer per dag melken. De ene dag komen ze hier melk halen en de andere dag weer kaas brengen! Ik zal een andere keer mee laten zien over het melkscheppen en de reiniging etc.


 

 

23 maart 2021
Vandaag zo'n mooi lief persoonlijk cadeau gekregen van Susanne Jansen! Deze gaan jullie vakaer terugzien met lekkere kaas erop. Leuke tip om iets persoonlijk door haar te laten maken.


 

19 maart 2021
Jaaa, het is zover! We zijn online! Je kunt vanaf nu bestellen en ons volgen op Instagram of Facebook. Open op de verjaardag van Fleur; dubbel feest!


Hart voor Kaas eerste pakketje

8 maart 2021
Vandaag de eerste test bestelling gedaan! Uiteraard aan mijzelf ;-) Alle mails gecheckt en aangepast en ook het eerste verzendlabel geprint en geplakt. We zijn er bijna...


Hart voor Kaas Ureum strooien Homoet

8 maart 2021
Pieter is ondertussen Ureum aan het strooien. Dit is dus GEEN standaard kunstmest (wel een kunstmeststrooier ;-)), maar een korrel die beter voor de bodem is. En een betere bodem, geeft beter gras. En beter gras, geeft betere melk. En dus straks weer lekkere graskaas!


Hart voor Kaas Kip buurvrouw Homoet Maassen

8 maart 2021
Onze kip! Ooit zelf aan komen lopen. Een echte vrije-uitloop-kip! De weg overgestoken van onze buurman (kippenhouder waar onze kaas in de automaat te koop is) naar onze boerderij. Inmiddels helemaal gesocialiseerd hier. Gaat prima met de hond en de koeien en hij volgt Pieter overal waar hij gaat als een echt huisdier. Super nieuwsgierig en nergens bang voor. Ik vind eigenlijk dat hij een naam zou moeten hebben. Iemand suggesties?


 

Hart voor Kaas slepen gras Homoet

8 maart 2021
Voordat het weer weer omslaat nog snel het landwerk aan het doen! Hier is Marc, onze stagiair, aan het slepen. Dit heeft meerdere doelen. De mest die er al op gereden is, wordt zo beter verdeeld en kan met de regen de komende dagen beter opgenomen worden. Ook wordt de grond van de molshopen vlak geschoven. Deze grond komt straks met het maaien niet meer in het gras (voer van de koeien) en eventuele nieuwe molshopen zijn beter te vinden. De mol hierdoor als het goed is ook! Je kunt aan de "strepen" in het gras altijd mooi zien waar je gebleven bent en wat je gedaan hebt!


Hart voor Kaas beschuitje ontbijt Graafstroomkaas onine

3 maart 2021
Zo leuk als je dit soort berichtjes toegestuurd krijgt!


Hart voor Kaas logo

2 maart 2021
Yes! Het logo staat nu definitief. Het was nog even schaven, maar dit gaat hem worden!


Hart voor Kaas dozen online verkoop kaas bestellen Graafstroom

1 maart 2021
Ook de dozen zijn inmiddels binnen! De website schiet ook al lekker op. Al met al nog wel een hele klus, maar wel een hele leuke die de goede kant op gaat!


Horloge now leven in het nu Hart voor Kaas

28 februari 2021
Mijn horloge zegt het al; we leven nu! En nu is het tijd voor iets nieuws! Ineens vallen er allemaal puzzelstukjes op de plaats. Het idee is geboren. Nu nog uitwerken...

© 2021 Hart voor Kaas - Graafstroomkaas Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel