Hart voor Kaas / Jeannet

Hart voor Kaas (de online kaasverkoop) wordt gerund door mij, Jeannet Verbeek. Maar hoe is dat zo gekomen?

 

Inmiddels waren we onze kazen al even aan het verkopen via de boerderijautomaat bij Maasen in Homoet en we merkten dat het bleef groeien. Eenmaal geproefd, zijn de meeste mensen verkocht en willen niet anders meer. Om die reden waren onze kinderen ook al voor iedereen kaas aan het meenemen; voor collega's, vrienden, studiegenoten etc. Er was steeds meer vraag naar de kaas bij mensen voor wie de automaat helaas niet in de buurt was, maar die eigenlijk geen andere kaas meer wilden...
Dus het nieuwe idee was geboren; we gingen ONLINE VERKOOP van onze kaas opzetten!

Ook merkten we dat voor sommige mensen de 500 gram stukken uit de automaat wel erg snel op waren. Er was dus ook vraag naar grotere stukken. Dit is in de huidige automaat niet te doen, maar ook dit kunnen we nu online oplossen.

Maar het allerbelangrijkste is eigenlijk dat het klopt met mijn passie voor (onze) kaas! Ik kan een dieet zonder kaas nog geen week volhouden, het maakt wat mij betreft echt alles heerlijk! En met dat enthousiasme vertel ik iedereen ook altijd graag over onze mooie producten. Dat er nu nog meer mensen van kunnen genieten, maakt dat mijn hart er echt sneller van gaat kloppen. Er viel heel veel op zijn plaats bij het beginnen van dit bedrijf, dus de naam HART VOOR KAAS klopt echt. Letterlijk en figuurlijk!


Toch nog een stukje meer geschiedenis voor de liefhebbers. En dat wil jij waarschijnlijk ook weten, anders zou de tekst hierboven al voldoende zijn geweest ;-)

Geboren en getogen in het mooie Werkhoven (Utrecht), wist ik als fruitteeltdochter één ding zeker; ik wilde nooit met een boer trouwen... Zeg dus nooit nooit, want toen ik Pieter tegenkwam, was ik toch verkocht en bleek liefde sterker dan mijn ideeën. Jaren later woonde ik dus wel op de boerderij en was ik toch echt met die leuke boer getrouwd. Ik bleef zelf mijn werk bij de bank houden en we deden beiden ons ding. Toen de kinderen kwamen, werd de combinatie in ons geval wat lastiger en bleek ik part-time werken niet leuk te vinden. Zeker niet in combinatie met de boerderij. Dus stopte ik bij de bank en ging met Pieter in een maatschap. Maatschap Verbeek-van Dijk was geboren! Nu was ik dus zelfs zelf "boerin" geworden. De meeste praktische zaken werden nog steeds voornamelijk door Pieter uitgevoerd, maar het werd toch steeds meer samen.
Toen na jaren de jongste naar school ging, kwam er iets meer ruimte voor mezelf. Hoe ging ik die invullen? Weer terug naar de bank? Nee, daar was inmiddels zoveel veranderd... Meer doen op de boerderij? Als ik dat echt had gewild, had ik die uitspraak van vroeger nooit gedaan. Wat vond ik nu echt leuk? En waar was ik goed in? Fotograferen! Ik kreeg al steeds meer vraag of ik dingen met mijn fotografie wilde doen. Maar ik wilde het dan ook wel echt goed kunnen en alles weten, begrijpen etc. Dus ging ik vier jaar naar school en starte hierin mijn eigen bedrijven. Jeannet Verbeek Fotografie voor de zakelijke fotografie er FotoBoe (Fotografie op de Boerderij) voor de particuliere klant. Dit heb ik ruim 15 jaar met heel veel plezier gedaan, maar een burn-out en Corona hebben mij er toch met een andere blik naar laten kijken. Wat wilde ik anders? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? En dan kom je dus bij het eerste stuk van dit verhaal uit. Heerlijk om helemaal op te zetten en alles te ontwikkelen.
En ook zo mooi dat er zelfs ook oude stukken geschiedenis op zijn plaats vallen. Mijn oma (van mijn moeders kant, waar ik ook naar vernoemd ben; Jaantje, Sjaan, Jeannet) maakte ook altijd zelf boerenkaas. Ook nog in de tijd dat wij daar als kleine kinderen nog kwamen, die geur kan ik me echt nog zo goed herinneren. En ik was nu zelf gestart met mijn voorraad in de kelder, de kazen lagen deels recht boven de pekelbak die nog oorspronkelijk in ons huis zit. Hoe mooi is dat! De cirkel was rond. Maar steeds de keldertrap op en af bleek toch niet zo praktisch, dus nu toch verder gegaan in de koeling op de begane grond ;-)

© 2021 - 2024 Hart voor Kaas - Graafstroomkaas Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel