De Boerderij

De melk die onze koeien produceren op ons melkveebedrijf Zalingsbouwing, gaat allemaal naar zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf (zie link).

boerderij hart voor kaas Graafstroom

Wij (Pieter en Jeannet Verbeek) hebben een melkveebedrijf met zo'n 130 melkkoeien; Maatschap Verbeek-van Dijk. De melkkoeien worden op ons bedrijf als kalfje geboren en groeien bij ons helemaal op tot melkkoe. Dat betekent dat we in totaal een kleine 200 stuks vee hebben lopen.  Wij runnen dit bedrijf op 65 ha land (ongeveer 53 ha gras en op de andere 12 ha verbouwen we zelf de mais). Onze koeien lopen uiteraard buiten tijdens het weideseizoen. Op de Instragram en Facebook pagina houden we je regelmatig op de hoogte over leuke dingen op de boerderij. Bijvoorbeeld als ze weer voor het eerst naar buiten gaan, als we gras kuilen, als er een kalfje geboren wordt, noem maar op. Dus vind je het leuk om meer over onze boerderij te volgen? Klik dan hier of op de button onderaan op deze site. Dan houden we je op de hoogte!


Sinds januari 2011 leveren wij onze melk aan Zuivelcoöperatie Deltamilk. Wij zijn ook lid van deze coöperatie en daarmee mede eigenaar van Zuivelfabriek De Graafstroom (klik hier voor meer informatie). Het mooie aan deze coöperatie zijn de korte lijnen; we kennen het bestuur en de directie persoonlijk. Pieter is bijvoorbeeld lid van de "Denktank" en ik ga zelf ook altijd mee naar de Algemene Ledenvergaderingen. Daarom is dit ook echt een deel van onze boerderij en hebben wij dit ook met trots op onze schuur staan!


Wij vinden het ook altijd weer heerlijk als de koeien naar buiten gaan! Alle Graafstroomkazen worden gemaakt van weidemelk. Hier wordt ook echt op gecontroleerd. Toch komt het wel eens voor, dat op hele hete dagen de koeien er voor kiezen om liever in de schaduw van de stal (met geïsoleerde dakplaten en ventilatoren) te liggen. We geven ze dan overdag de keuze en de dames mogen dan bijvoorbeeld 's avonds na het melken de wei in om de koele nacht lekker buiten door te brengen. Als je goed voor de koe zorgt, zorgt de koe ook goed voor jou! Meer info over weidegang vind je hier.


Verder zijn we ook een erkend SBB-leerbedrijf en hebben er inmiddels al velen bij ons stage gelopen. Erg leuk om zo contact met de jeugdige toekomst te hebben en te houden en om onze kennis over te kunnen brengen. Veel van hen zien we nog geregeld terug bij studieclubs, op het werk, privé en op feestjes.


Ook proberen we ons steeds te blijven ontwikkelen. Zo verdiept Pieter zich op dit moment steeds meer in het bodemleven met het programma "Bodem & Koe". De bodem is de basis voor alles. Een goede bodem geeft goed gras, goede gezondheid en dus goede melk en heerlijke kaas! Meer info over dit programma vind je hier.

 


Als het even kan, proberen we ook lekker te genieten. Fietsen, tennissen, wandelen (strand!) of lekker ergens een hapje of een drankje doen in leuk gezelschap. Daar maken we graag tijd voor vrij.

Pieter en Jeannet Hart voor Kaas Graafstroom


En zo stonden we dus in april 2021 in de krant; met de koeien en de kaas! Een recente foto waarin alles samenkomt!

© 2021 - 2024 Hart voor Kaas - Graafstroomkaas Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel